V Italiji pretreseni zaradi videa ugrabljenih humanitarnih delavk

Videoposnetek dveh italijanskih humanitarnih delavk, ki so ju v Siriji ugrabili julija letos, je pretresel italijansko javnost. “Sva v izjemni nevarnosti in lahko naju usmrtijo,” v angleščini v videoposnetku, ki so ga objavili na YouTubu, pravi ena od ugrabljenih.

Videoposnetek dveh italijanskih humanitarnih delavk, ki so ju v Siriji ugrabili julija letos, je  pretresel italijansko javnost. Foto: Youtube
Videoposnetek dveh italijanskih humanitarnih delavk, ki so ju v Siriji ugrabili julija letos, je pretresel italijansko javnost. Foto: Youtube

RIM > Domnevno naj bi videoposnetek posneli 17. decembra.

“Najino vlado in njene posrednike prosiva, da naju za božične praznike pripeljejo domov. Vlada in njeni posredniki nosijo odgovornost za najini življenji,” na videoposnetku pove ena od humanitarnih delavk.

Na videoposnetku sta obe mladi humanitarni delavki zakriti in zelo shujšani. Strokovnjaki so videoposnetek že označili za avtentičnega.

Humanitarni delavki Vanessa Marzullo in Greta Ramelli, obe iz Lombardije, sta iz sirskega mesta Alep izginili 31. julija. Obe bolniški strežnici sta v Siriji delovali v okviru humanitarnega projekta izobraževanja mladine o prvi pomoči.

Skrajna islamska organizacija Fronta al Nusra, ki ima povezave s teroristično mrežo Al Kaida, je danes za nemško tiskovno agencijo dpa potrdila, da zadržuje omenjeni Italijanki.

“Res je. Zadržujemo obe Italijanki... zato, ker njuna države podpira napade na nas v Siriji,” je za dpa dejal član organizacije, ki je dejavna tako v Siriji kot Libanonu, Abu Fadel. Novico, da Fronta al Nusra zadržuje italijanski humanitarni delavki, je potrdil tudi Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu.

“Prejel sem informacije, ki potrjujejo, da Fronta al Nusra zadržuje dve Italijanki, ki so ju ugrabili v zahodnem predmestju Alepa,” je dejal vodja observatorija Rami Abdel Rahman.

STA


Najbolj brano