V Italiji in na Kosovu prijeli domnevne pripadnike Islamske države

V Italiji in na Kosovu so v okviru skupne akcije prijeli štiri kosovske Albance, ki so novačili borce za džihadiste Islamske države (IS). Prav tako naj bi grozili papežu Frančišku in veleposlaniku ZDA na Kosovu, hvalili pa so tudi nedavne teroristične napade v Parizu, poročajo italijanski mediji.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MILANO, PRIŠTINA > Kosovska policija je potrdila, da so v sodelovanju z italijanskimi policisti v Brescii prijeli kosovskega Albanca, ki naj bi načrtoval in vzpodbujal teroristična dejanja in poskušal novačiti borce za odhod na bojišča v Siriji in Iraku. Preiskali so njegovo hišo v kraju Elez Han na meji z Makedonijo in našli več orožja. Zanj se domneva, da je bil glavni načrtovalec v skupini, so poročali kosovski mediji.

Še trojico te domnevne teroristične celice so prijeli v Italiji, za še nekaj osebami pa so razpisali tiralico. Šlo naj bi za pripadnike IS, kot taki pa so se predstavljali tudi na svojih profilih na spletnem družbenem omrežju facebook.

Kosovski dnevnik Koha Ditore je poročal še, da se je sedem državljanov Kosova pred kratkim vrnilo iz Sirije, kjer so se borili v vrstah IS. Nastanili so se v Makedoniji v več vaseh v okolici Skopja.

Po začetku ruskega bombardiranja Sirije letos jeseni naj bi vrste IS zapustilo več borcev z območja Zahodnega Balkana in se vrnilo v svoje domovine.

STA


Najbolj brano