V Italiji in Švici znova neurja, pod plazom dva mrtva

Italijo, kjer so narasle vode in plazovi v minulih dneh odnesle najmanj sedem človeških življenj, so ponoči prizadela nova neurja. Posebej hudo je na severu države, kjer sta pod zemeljskim plazom v kraju Cerro di Laveno blizu jezera Maggiore umrla dva človeka. Tudi v Švici je plaz odnesel dve življenji.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

GENOVA > V Genovi pogrešajo moškega, ki ga je v avtomobilu odnesla narasla reka. Župan Genove je pozval prebivalce, naj ne zapuščajo domov, da ne bi reševalcem še otežili dela. Oviran je tudi avtocestni promet v okolici mesta, saj so morali dele avtoceste v smeri proti Genovi zapreti.

Mesto Alessandria severno od Genove je poplavljeno, evakuirati so morali 150 ljudi. Tamkajšnja županja je razmere ocenila kot katastrofalne.

V kraju Davesco Soragno blizu Lugana v švicarskem kantonu Ticino pa je zemeljski plaz zgodaj davi porušil trinadstropno hišo, v kateri je bilo več ljudi. Trije so se rešili z lažjimi poškodbami, nekaj pa jih je ostalo pod ruševinami. Reševalci so doslej izpod ruševin potegnili dve trupli in nadaljujejo iskanje.

Potem ko so geologi ocenili, da je območje dovolj varno, so namreč pristojne službe začele iskati pogrešane. Pomagajo si tudi z reševalnimi psi.

V kantonu Ticino se zaradi dolgotrajnega deževja spopadajo s poplavami, ki so se še poslabšale, potem ko je na več krajih začelo poplavljati Lugansko jezero.

STA


Najbolj brano