V Indoneziji naj bi našli razbitine pogrešanega letala

Prebivalci odročnega predela indonezijske province Papua so zatrdili, da so našli razbitine pogrešanega letala, ki je danes s 54 ljudmi na krovu izginilo z radarjev, je povedal generalni direktor zračnega prometa na indonezijskem ministrstvu za promet Suprasetyo in dodal, da te informacije še preverjajo. Letalo naj bi treščilo v goro.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

DŽAKARTA > “Letalo so našli. Po navedbah lokalnih prebivalcev je strmoglavilo v goro. Preverjanje informacije je še v teku,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal Suprasetyo. Letalo so našli v okrožju Oktabe, hribovitem predelu v bližini Oksibila, kjer bi letalo moralo pristati. Za zdaj še ni znano, ali je kaj preživelih, poroča britanski BBC.

Pred tem je sicer indonezijska agencija za iskanje in reševanje (Basarnas) sporočila, da so za danes zaključili iskanje letala, ker se je že stemnilo in zaradi slabega vremena. Iskanje naj bi nadaljevali v ponedeljek.

Turbopropelersko letalo ATR 42 družbe Trigana Air je izginilo z radarjev med letom med Jayapuro in Oksibilom v odročni provinci Papua, ki praviloma traja 50 minut. Na krovu letala je bilo pet članov posadke in 49 potnikov, med njimi pet otrok. STA


Najbolj brano