V Indijskem oceanu najdene razbitine so del pogrešanega letala

Del letalskega krila, ki so ga prejšnji teden našli na obali otoka Reunion v Indijskem oceanu in so ga danes začeli analizirati preiskovalci v Franciji, je dejansko del pogrešanega malezijskega letala, ki je skrivnostno izginilo marca lani, je danes potrdil malezijski premier Najib Razak.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

KUALA LUMPUR > Razak je tako prvič tudi uradno potrdil, da je izginulo letalo strmoglavilo. "Danes, 515 dni po izginotju letala, vam moram s težkim srcem povedati, da je mednarodna ekipa strokovnjakov prepričljivo potrdila, da so razbitine letala, najdene na otoku Reunion, dejansko del MH370," je povedal novinarjem v Kuala Lumpurju.

Strokovnjaki v francoskem Toulousu so sicer šele danes začeli preiskovati del letalskega krila, znanega kot flaperon, za katerega se je domnevalo, da pripada pogrešanemu malezijskemu letalu, ki je lani skrivnostno izginilo s 239 ljudmi na krovu med letom iz Kuala Lumpurja v Peking in naj bi strmoglavilo v Indijski ocean.

Že pred današnjim začetkom analize so preiskovalci sicer potrdili, da je najdeni kos del boeinga 777, istega tipa letala, kot je bilo tisto družbe Malaysia Airlines, ki je izginilo.

STA


Najbolj brano