V Gorici bodo gradili termoelektrarno na biomaso

Pokrajinska uprava je prižgala zeleno luč za načrt nove termoelektrarne na biomaso v Tržaški ulici v Gorici, vendar bo moral investitor poskrbeti tudi za sistem ogrevanja na daljavo, s katerim bo obrat povezal z okoliškimi stanovanjskimi poslopji, poroča Primorski dnevnik.

Obrat bo zrasel na zemljišču v Tržaški ulici ob nekdanji 
restavraciji McDonalds. Foto: Primorski.It
Obrat bo zrasel na zemljišču v Tržaški ulici ob nekdanji restavraciji McDonalds. Foto: Primorski.It

GORICA > “Odločili smo se, da damo pogojno pozitivno mnenje. Naš pogoj je, da investitor poleg termoelektrarne zgradi tudi sistem za ogrevanje na daljavo,” je povedala pokrajinska podpredsednica Mara Černic in zatrdila, da je investitor, podjetje Rail Services, gradnjo dveh sistemov za ogrevanje na daljavo že napovedal, kar da je pomemben dosežek.

Černičeva je za časnik povedala še, da so pri načrtovani gradnji po njenem prepričanju spoštovani vsi zakoni o vplivu na okolje in zdravje ljudi ter da imajo pozitivno mnenje tako zdravstvenega podjetja kot agencije za okolje Arpa.

Termoelektrarno bodo zgradili na zemljišču ob nekdanji restavraciji McDonald's. Obrat naj bi proizvajal le en megavat električne energije, njegovo delovanje pa naj bi bilo primerljivo dvema kurilnicama s 350 kilovati, ki segrejejo blok z desetimi stanovanji. NR


Najbolj brano