V Franciji in Veliki Britaniji shodi v podporo Palestincem

V Franciji in Veliki Britaniji so danes potekali shodi v podporo Palestincem z območja Gaze, kjer je zadnji izraelski vojaški napad doslej zahteval 337 smrtnih žrtev na palestinski strani.

V Franciji in Veliki Britaniji so danes potekali shodi v podporo Palestincem z območja Gaze, kjer je zadnji izraelski vojaški napad  doslej zahteval 337 smrtnih žrtev na palestinski strani Foto: STA
V Franciji in Veliki Britaniji so danes potekali shodi v podporo Palestincem z območja Gaze, kjer je zadnji izraelski vojaški napad doslej zahteval 337 smrtnih žrtev na palestinski strani Foto: STA

LONDON, PARIZ > Na protestih v Londonu se je zbralo več tisoč ljudi. V Parizu je prišlo do nasilja med protestniki in policijo.

V Londonu so pripravil protestni pohod od sedeža britanske vlade do izraelskega veleposlaništva. Po pričakovanjih organizatorjev naj bi se londonskega pohoda udeležilo okoli 20.000 ljudi. Protestniki od Izraela zahtevajo, da ustavi napade na območje Gaze.

V Parizu se je kljub sicer izjemni policijski prepovedi in opozorilom francoskega predsednika Francoisa Hollanda na ulicah začelo zbirati več sto ljudi. Prišlo je do izgredov, policija pa je nato tudi s pomočjo solzivca blokirala njihov pohod.

Prepoved današnjega shoda je veljala samo za Pariz, tako da se je v številnih drugih mestih v protestih proti izraelski vojaškim napadom na območju Gaze prav tako zbralo več tisoč protestnikov.

Belgijsko policijo skrbi, da naj bi se neprijavljeni protesti danes zgodili tudi v Bruslju in Antwerpnu. Predstavniki belgijske judovske in muslimanske skupnosti so v petek skupaj pozvali k dobrih odnosom med obema verskima skupnostma.

STA


Najbolj brano