V Franciji identificirali osumljenca za četrtkov napad na policistko

Francoska policija je danes identificirala osumljenca za četrtkovo streljanje v kraju Montrouge južno od Pariza, v katerem je bila ubita policistka. Kot so povedali viri blizu preiskave, so priprli dva izmed njegovih bližnjih.

Francoska policija je danes identificirala osumljenca za četrtkovo streljanje v kraju Montrouge južno od Pariza, v katerem je bila ubita policistka.
Francoska policija je danes identificirala osumljenca za četrtkovo streljanje v kraju Montrouge južno od Pariza, v katerem je bila ubita policistka. 

PARIZ > Francoske oblasti četrtkovega napada ne povezujejo s sredinim islamističnim napadom na satirični tednik Charlie Hebdo v Parizu, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi. Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je danes sporočil le, da preiskava o streljanju, v katerem je bil huje ranjen še en človek, napreduje.

Francoski časnik Le Point v nasprotju s tem danes poroča, da bi lahko bila oba napada vendarle povezana. Vsi trije napadalci naj bi namreč pripadali isti skrajni islamski skupini. Šlo naj bi za mrežo Buttes-Chaumont, poimenovano po parku v 19. pariškem okrožju. Ta mreža naj bi v preteklosti večkrat poslala borce v Sirijo in Irak.

Kljub temu, da oblasti niso odkrile povezav z napadom na Charlie Hebdo, zaradi aktualnega konteksta tudi preiskavo četrtkovega streljanja na 26-letno policistko vodi protiteroristični oddelek pariškega tožilstva. Napadalec v streljanju je bil poleg tega oborožen s težkim orožjem.

STA


Najbolj brano