V Egejskem morju v dveh dneh potonilo več čolnov z begunci

V Egejskem morju se je danes znova zgodila tragedija, v kateri so bili udeleženi begunci. Pri grškem otoku Farmakonisi se je prevrnil čoln, pri čemer je utonilo 28 ljudi, med njimi štirje dojenčki in 10 majhnih otrok, je sporočila grška obalna straža. Iz vode so rešili 68 ljudi, 29 beguncev je samih odplavalo na obalo.

Na tisoče beguncev skuša dnevno s turške obale ob Egejskem morju doseči enega od grških otokov. Foto: Posadka Splošne Plovbe
Na tisoče beguncev skuša dnevno s turške obale ob Egejskem morju doseči enega od grških otokov. Foto: Posadka Splošne Plovbe

ATENE > Iskalna in reševalna akcija za pogrešanimi se nadaljuje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V soboto sta se pred otokoma Samos in Lezbos prevrnila dva gumijasta čolna; pogrešajo pet ljudi. Po poročanju lokalnih medijev reševalci nimajo več upanja, da bi jih našli žive.

Obalna straža je s čolna, ki se je prevrnil severno od Samosa, rešila 24 ljudi. Ti so poročali o štirih pogrešanih mladoletnih. S čolna v bližini Lezbosa so rešili 32 ljudi, še vedno pogrešajo 20-letnika, poroča dpa.

Na tisoče beguncev skuša dnevno s turške obale ob Egejskem morju doseči enega od grških otokov. Večina jih želi naprej v države zahodne Evrope. V soboto so s trajekti z grških otokov v pristanišče Pirej prepeljali več kot 4000 migrantov, je poročal grški državni radio. Davi je v Pirej prispelo novih 1700 beguncev.

STA


Najbolj brano