V Braziliji aretirali skupino, ki je načrtovala teroristični napad med OI

Brazilske oblasti so danes prijele skupino desetih ljudi, ki je načrtovala teroristični napad med olimpijskimi igrami, je danes sporočil brazilski pravosodni minister Alexandre de Moraes.

Brazilske oblasti so danes prijele skupino desetih ljudi, ki je 
načrtovala teroristični napad med olimpijskimi igrami, je 
danes sporočil brazilski pravosodni minister Alexandre de 
Moraes. Foto: Pool
Brazilske oblasti so danes prijele skupino desetih ljudi, ki je načrtovala teroristični napad med olimpijskimi igrami, je danes sporočil brazilski pravosodni minister Alexandre de Moraes. Foto: Pool

BRASILIA > Skupina, ki jo sestavljajo Brazilci, je domnevno izrekla zvestobo skrajni skupini Islamska država in razpravljala o nabavi orožja.

"Dobili so navodilo, da se začnejo uriti v borilnih veščinah in pridobijo strelivo in orožje, s katerim bi izvedli napad," je na novinarski konferenci dejal Moraes.

"Zadeva je bila v teku. Eden od njih je bil v stiku s preprodajalci orožja v Paragvaju, kjer je želel kupiti AK47," je nadaljeval. "To je bilo ključno, ker dokazuje priprave na dejanje," je pojasnil brazilski minister. Po njegovih besedah je skupina o svojih načrtih razpravljala po internetu.

Brazilsko pravosodno ministrstvo je v sporočilu za javnost zapisalo, da je sprožilo operacijo Oznaka, s katero je razbilo skupino, vpleteno v promoviranje Islamske države in priprave na teroristična dejanja in druga kazniva dejanja.

V operaciji, v kateri je sodelovalo okoli 130 policistov, so aretirali deset oseb, še dve pa so začasno priprli. Izvedli so 19 hišnih preiskav po vsej državi, od amazonske regije do Sao Paula in Ria de Janeira, kjer se bodo 5. avgusta začele olimpijske igre.

STA


Najbolj brano