V BiH zaradi terorizma preiskujejo več kot 70 oseb

Obveščevalne agencije in pravosodni organi BiH trenutno preiskujejo več kot 70 oseb, za katere sumijo, da so povezane z islamskim terorizmom, so danes potrdili v Sarajevu po sestanku posebne operativne skupine za boj proti terorizmu, ki je potekal za zaprtimi vrati.

Sarajevo Foto: Ana Cukijati
Sarajevo Foto: Ana Cukijati

SARAJEVO > V omenjeni operativni skupini so predstavniki pravosodnih organov BiH, policije in obveščevalno-varnostne agencije (Osa).

Kot so še objavili v sporočilu za javnost po današnjem sestanku, so doslej v BiH vložili obtožnice zaradi terorizma proti 20 osebam. Tožilstvo BiH je ob tem napovedalo, da je v prihodnjih dneh moč pričakovati še dve taki obtožnici.

Omenjena operativna skupina ima tudi informacije, da se je doslej v Siriji in Iraku borilo 120 državljanov BiH. Nekateri so na bojiščih v teh dveh državah padli, nekaj deset pa se jih je vrnilo v BiH in so sedaj pod preiskavo ali pa so že obtoženi terorizma.

Na sestanku so izrazili zaskrbljenost, da je večina oseb, ki so se borile na strani teroristov, zelo mladih in so rojene po letu 1990.

STA


Najbolj brano