V BiH zaradi suma terorizma aretirali državljanko Srbije

V BiH so danes aretirali 21-letno državljanko Srbije, ki jo sumijo povezav s terorizmom, poročanje beograjskih medijev povzema hrvaška tiskovna agencija Hina. Zahteva za njeno aretacijo naj bi prišla iz Beograda.

Sarajevo Foto: Wikipedia
Sarajevo Foto: Wikipedia

SARAJEVO > Gre za 21-letno Elmo Đusinac, ki sicer prihaja iz Kosovske Mitrovice. Pripadniki državne preiskovalne in varnostne agencije Sipa so jo aretirali skupaj s soprogom, ki pa so ga kmalu izpustili. Nalog za aretacijo naj bi prišel neposredno s srbskega notranjega ministrstva.

Elma Đusinac naj bi bila, tako beograjski mediji, kurirka Islamske države (IS), katere glavna naloga na območju BiH je bila prenos informacij o tarčah terorističnih napadov, obenem pa tudi novačenje drugih žensk v vrste IS.

Bila naj bi ena najtesnejših sodelavk Nusreta Imamovića, radikalnega vahabitskega voditelja iz Gornje Maoče pri Brčkem, ki je trenutno na bojišču v Siriji, piše srbski časnik Blic.

Njen soprog Enes Mešić naj bi bil po navedbah televizije N1 znan obveščevalnim in varnostnim organom v BiH, saj so ga med drugim aretirali v lanski operaciji Damask, skupaj z imamom Huseinom Bosnićem, a so ga po treh mesecih pripora izpustili.

Bosnić, neformalni voditelj skrajne muslimanske ločine vahabitov v BiH, je bil pred tremi tedni na prvi stopnji obsojen na sedem let zapora zaradi javnega spodbujanja k terorizmu, novačenja ljudi za IS in organiziranja teroristične skupine.

STA


Najbolj brano