V BiH teroristični napad na policijsko postajo

Oborožen moški je včeraj napadel policijsko postajo v kraju Zvornik v severnem delu BiH. V napadu je ubil enega policista, dva je ranil, nato pa je bil v obračunu s policijo ubit. Po prvih podatkih gre za teroristični napad, izvedel naj bi ga pripadnik radikalnih islamistov v BiH, poročajo tuje tiskovne agencije.

Oborožen moški je včeraj  napadel policijsko postajo v kraju 
Zvornik v severnem delu BiH. Foto: Wikipedia
Oborožen moški je včeraj napadel policijsko postajo v kraju Zvornik v severnem delu BiH. Foto: Wikipedia

SARAJEVO > “Gre za teroristično dejanje. Vse, kar se dogaja po svetu, se je zgodilo tudi pri nas,” je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina za Televizijo RS povedal minister za notranje zadeve Republike srbske Dragan Lukač.

Ranjena policista po navedbah dežurnega kirurga v zvorniški bolnišnici Miroslava Prodanovića nista v življenjski nevarnosti. “Po besedah ranjenih policistov gre za teroristično dejanje. Napadalec, ki je vdrl v postajo in začel streljati, je vzklikal 'Alah je velik',” je povedal Prodanović.

Do napada je prišlo okrog 19. ure, izvedel ga je Nerdin Ibrić, je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug potrdil minister Lukač. Ibrić, ki je bil včeraj ubit v spopadu s policisti, naj bi imel 24 let, prihajal naj bi iz kraja Sapna v bližini Zvornika.

Minister za varnost BiH Dragan Mektić je medtem dejal, da se tovrstnih ravnanj ne more tolerirati, in najavil ostro ukrepanje v sodelovanju s tožilstvom BiH. Poleg tega sta že bili sklicani izredni seji predsedstva BiH in vlade srbske entitete v BiH Republike srbske.

STA


Najbolj brano