V BiH pustošijo poplave

Desetine magistralnih in regionalnih cest v Bosni in Hercegovini je po obilnih padavinah, ki so državo zajele v torek, poplavljenih ali poškodovanih zaradi plazov. Voda je poplavila številne objekte in stanovanjske hiše, zaradi česar so morali evakuirati več sto družin.

Brčko Foto: Vir: Oslobođenje.Ba
Brčko Foto: Vir: Oslobođenje.Ba

BANJA LUKA > Na širšem območju Banja Luke, Sarajeva in Tuzle so danes znova razglasili alarm zaradi napovedanega slabega vremena.

V Banja Luki je bilo poplavljenih 247 družinskih hiš, medtem ko 14 objektov ogrožajo plazovi, je danes dejal župan mesta Slobodan Gavranović. Obenem je dejal, da se je na območju mesta sprožilo 60 zemeljskih plazov.

V občini Srebrenik je narasla reka Tinja poplavila več kot 300 družinskih hiš, zaradi česar so z najbolj ogroženih območij izselili 22 družin.

V občini Tuzla so razmere posebej kritične v Lukavcu, kjer je poplavljenih 300 objektov. Sprožili so se številni novi, pa tudi stari plazovi. Ožje mestno središče je pod vodo in plastjo mulja.

Zaradi obilnih padavin je narasla tudi reka Brka, ki je poplavila okoliška naselja v južnem delu okrožja Brčko. Voda je poplavila tudi naselji Palanka in Brka, ki sta bili sicer poplavljeni že v hudih majskih poplavah.

STA


Najbolj brano