V Berlinu racija proti domnevnim podpornikom džihadistov v Siriji

Berlinska policija je davi izvedla racijo proti domnevnim podpornikom skrajne sunitske skupine Islamska država (IS) v Siriji. Več sto policistov je preiskalo več zgradb, med drugim društva poleg mošeje v središču Berlina, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nemška obveščevalna služba domneva, da se je džihadistom v Siriji in Iraku doslej pridružilo kakih 600 Nemcev. Foto: Wikipedia
Nemška obveščevalna služba domneva, da se je džihadistom v Siriji in Iraku doslej pridružilo kakih 600 Nemcev. Foto: Wikipedia

BERLIN > Med racijo, ki se je začela ob 6.30, so med drugim obravnavali 51-letnega Maročana, ki ga sumijo, da je ljudi nagovarjal, naj se pridružijo džihadistom v Siriji v boju proti režimu predsednika Bašarja Al Asada. Preiskava poteka tudi proti 19-letnemu Makedoncu, za katerega policija sumi, da je trenutno na bojišču v Siriji, kjer se bori na strani džihadistov.

Po navedbah policije ni sicer nobenih indicev, da bi osumljenca načrtovala napade v Nemčiji. Prav tako ni povezave s primerom moškega, ki je bil prejšnji teden ustreljen v Berlinu, potem ko je z nožem zabodel policistko.

Nemška obveščevalna služba domneva, da se je džihadistom v Siriji in Iraku doslej pridružilo kakih 600 Nemcev.

STA


Najbolj brano