V Beogradu sredi belega dne ugrabili dveletno deklico

V beograjski četrti Voždovac sta moški in ženska danes okoli poldneva iz maminega naročja iztrgala dveletno deklico in se z njo odpeljala v avtomobilu.

Beograd Foto: Wikipedia
Beograd Foto: Wikipedia

BEOGRAD > Po dveh urah policijskega pregona so ugrabitelja ujeli na avtocesti med Beogradom in Zagrebom, deklica pa je na varnem.

Moški in ženska, ki naj bi po poročanju srbskih medijev vozila romunski ali bolgarski BMW, sta deklico ugrabila, ko se je ta z materjo vračala iz trgovine. Moški se je od zadaj pritihotapil do mame, jo porinil na tla in ji iz rok iztrgal malčico ter skočil v avtomobil, ki ga je vozila njegova zločinska partnerka.

Policija je v odzivu na ugrabitev blokirala vse izhode iz srbske prestolnice in začela intenzivno iskanje za svetlolaso voznico in 45-letnim moškim. Čez dve uri so ju ujeli na policijski barikadi na cestninski postaji pri Šimanovcih. Policija je ugrabitelja prijela, očetu pa poslala fotografijo deklice, da bi potrdil, ali gre res za ugrabljeno. Deklica je po policijskih navedbah nepoškodovana in na varnem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Na uspešno reševalno akcijo se je odzval tudi srbski premier Aleksandar Vučić, ki je izrazil ponos nad odzivom države ter čestital notranjemu ministrstvu in policiji za rešitev deklice.

STA


Najbolj brano