V Beogradu protest migrantov

V središču Beograda je danes protestiralo več sto migrantov, ki so blokirali promet v bližini glavne avtobusne postaje in zahtevali odprtje meja proti Madžarski. Skupina najmanj 200 migrantov se je nato peš odpravila proti Madžarski, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Beograd Foto: STA
Beograd Foto: STA

BEOGRAD > Po navedbah srbskih medijev naj bi skupina v spremstvu policije prispela do Zemuna in se nato napotila proti Madžarski.

Pred tem je pred informacijsko točko za migrante v bližini beograjske ekonomske fakultete, kjer migrantom razdeljujejo hrano, vodo, obleko in obutev, prišlo do pretepa med migranti. Pri tem je bila poškodovana sodelavka informacijske točke, zaradi česar so točko nato zaprli.

Srbski zunanji minister Ivica Dačić, ki je bil v ponedeljek na obisku na Madžarskem, je davi izjavil, da Srbija ne bo dopustila, da bi bila največja žrtev begunske krize in napovedal ukrepe srbske vlade, s katerimi naj bi zaščitila svoje državljane in nacionalne interese. Srbski predsednik Tomislav Nikolić pa je za današnje srbske medije dejal, da Srbija ne bo postavljala ograje, bo pa, če bo potrebno, na mejo poslala vojsko.

STA


Najbolj brano