V Benetkah pokopali edino italijansko žrtev pariških terorističnih napadov

Italija se je danes z žalno slovesnostjo poslovila od 28-letne Benečanke Valerie Solesin, ki je bila edina italijanska smrtna žrtev v pariških terorističnih napadih 13. novembra.

Italija se je danes z žalno slovesnostjo poslovila od 28-letne 
Benečanke Valerie Solesin, ki je bila edina italijanska smrtna 
žrtev v pariških terorističnih napadih 13. novembra. Foto: Lea Kalc Furlanič
Italija se je danes z žalno slovesnostjo poslovila od 28-letne Benečanke Valerie Solesin, ki je bila edina italijanska smrtna žrtev v pariških terorističnih napadih 13. novembra. Foto: Lea Kalc Furlanič

BENETKE > Pogrebne slovesnosti v beneški katedrali svetega Marka so se udeležili tudi italijanski predsednik Sergio Mattarella, obrambna ministrica Roberta Pinotti in predstavniki večjih verskih skupnosti.

Gondolo s krsto so pospremili v sprevodu, med katerim so zaigrali italijansko in francosko himno, francoska veleposlanica pa je prebrala pismo francoskega predsednika Francoisa Hollanda.

Valeria Solesin, doktorska študentka ene od pariških univerz, je umrla 13. novembra v terorističnem napadu na pariško koncertno dvorano Bataclan, kjer je potekal rock koncert.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi druga italijanska državljanka, ki je bila v času napadov v eni od napadenih restavracij, teroristične napade preživela.

STA


Najbolj brano