V Belgiji moški z avtomobilom napadel vojašnico

Zamaskiran moški je danes poskusil z avtomobilom prebiti ograjo vojašnice v mestu Flawinne na jugu Belgije, na kar se je vojska odzvala s streli. Napadalec je pobegnil peš, ranjenih pa naj ne bi bilo. Napadalca so kasneje aretirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

BRUSELJ > Pristojne oblasti v bližnjem mestu Namur so sporočile, da so napadalca aretirali, motiv za njegovo dejanje pa še ni znan.

Po napadu je moški zbežal, njegovo vozilo pa so našli na bližnjem polju. Na kraj so prispeli pripadniki posebnih policijskih enot in strokovnjaki za razstrelivo, ki so preučili, ali se v avtomobilu mogoče nahaja eksplozivna naprava. Tožilstvo iz Namurja je sporočilo, da naj bi osumljenec deloval sam.

Tožilec Vincent Macq je kasneje povedal, da aretirani po dosedanjih ugotovitvah nima nobene povezave s terorističnimi skupinami in da je policiji “praktično neznan”. Leta 2010 se je napadalec želel pridružiti belgijski vojski. Po besedah tožilca preiskava ne teče v smeri terorizma, v avtomobilu napadalca pa niso našli razstreliva.

STA


Najbolj brano