V Belgiji deveta obtožnica v zvezi s pariškimi napadi

Belgijsko tožilstvo je v zvezi s terorističnimi napadi v Parizu minuli mesec danes vložilo obtožnico proti devetemu osumljencu, ki mu očitajo umore in sodelovanja v dejavnosti teroristične organizacije.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

BRUSELJ > Sporočili so, da je osumljenec nekajkrat po pariških napadih 13. novembra telefoniral Hasni Aitboulachen, sestrični glavnega organizatorja napadov Abdelhamida Abaaouda. Oba sta bila nekaj dni kasneje ubita v policijski operaciji.

Gre za belgijskega državljana Abdoullaha C., rojenega leta 1985, ki je bil aretiran v torek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po pariških napadih so številne sledi vodile v Belgijo, ki je izvedla vrsto protiterorističnih operacij in močno poostrila varnostne ukrepe. Na bruseljskih ulicah še vedno patruljirajo do zob oboroženi policisti in vojaki.

Belgijska policija še vedno išče v Bruslju rojenega Salaha Abdeslama, ki naj bi se dan po napadih v Parizu, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi, vrnil v belgijsko prestolnico. Zaradi pomoči Abdeslamu pri vrnitvi v Bruselj je bilo ovadenih več oseb.

STA


Najbolj brano