V Avstriji na pomoč policistom prihaja vojska

Avstrijska vojska bo še danes po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA na obmejna območja namestila 635 vojakov, ki bodo od srede policistom pomagali pri mejnem nadzoru in nudili tudi humanitarno pomoč.

Avstrijska vojska bo še danes po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA na obmejna območja namestila 635 
vojakov, ki bodo od srede policistom pomagali pri mejnem 
nadzoru in nudili tudi humanitarno pomoč. Foto: Wikipedia
Avstrijska vojska bo še danes po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA na obmejna območja namestila 635 vojakov, ki bodo od srede policistom pomagali pri mejnem nadzoru in nudili tudi humanitarno pomoč. Foto: Wikipedia

DUNAJ > Vojaki naj bi v tesnem sodelovanju s policijo med drugim prevzeli naloge prevoza ter sodelovali pri zagotavljanju reda in varnosti, je sporočilo avstrijsko obrambno ministrstvo.

Na Gradiščanskem bodo vojaki nameščeni na določenih mejnih prehodih, v Zgornji Avstriji na železniških postajah v Linzu in Welsu ter v Salzburgu na glavni železniški postaji, poroča APA.

Avstrijska vlada je v ponedeljek zaprosila za pomoč vojske pri reševanju begunske krize. Pri podpori organizacijam, ki pomagajo beguncem, bodo sodelovali tako poklicni vojaki kot naborniki, medtem ko bodo pri mejnem nadzoru sodelovali le poklicni vojaki. Nadzor tako imenovane zelene meje pa ni predviden, so še sporočili.

Skupno bi lahko za naloge, če bo potrebno, uporabili do 2200 vojakov.

Avstrija sicer s sredo uvaja začasni mejni nadzor, najprej predvidoma na meji z Madžarsko, po potrebi pa nato še na mejah s Slovenijo, Slovaško in Italijo.

STA


Najbolj brano