V Avstriji aretirali domnevnega terorista

V Badnu blizu Dunaja so pripadniki posebnih enot avstrijske policije, cobra, aretirali 25-letnega Čečena, ki je osumljen članstva v eni od terorističnih organizacij in financiranja terorizma. 25-letnik je med drugim s svetovnega spleta zbral informacije o izdelovanju bomb. Ni še jasno, ali je dejansko načrtoval tudi teroristični napad v Avstriji.

Dunaj Foto: Igor Mušič
Dunaj Foto: Igor Mušič

DUNAJ > Državni tožilec Erich Habitzl je v torek zvečer potrdil povezavo z Islamsko državo.

Domnevni terorist ima belgijsko državljanstvo. V belgijski prestolnici Bruselj je v terorističnih napadih 22. marca na postaji podzemne železnice in letališču umrlo 35 ljudi, več kot 300 jih je bilo ranjenih.

Avstrijski pristojni organi so po poročanju avstrijskega časnika Kurier očitno dobili namig in nato aretirali 25-letnika, ki je skupaj s svojo partnerico živel v kraju Baden. Po navedbah sosedov je bil v preteklosti nasilen.

Kot še poroča Kurier, je do še ene aretacije v Badnu zaradi suma terorizma prišlo že pred nekaj tedni, vendar podrobnosti te aretacije niso znane. Dobro obveščeni krogi so časniku zatrdili, da naj ne bi bilo povezave med obema aretacijami.

STA


Najbolj brano