V Gazi že več kot 300 smrtnih žrtev

Število ubitih zaradi izraelske ofenzive proti palestinskemu gibanju Hamas je v Gazi danes preseglo 300. Zdravstvene oblasti so danes zjutraj še sporočile, da je bilo od začetka izraelskih napadov 8. julija ranjenih še več kot 2250 Palestincev.

Število ubitih zaradi izraelske ofenzive proti palestinskemu gibanju Hamas je v Gazi danes preseglo 300 Foto: STA
Število ubitih zaradi izraelske ofenzive proti palestinskemu gibanju Hamas je v Gazi danes preseglo 300 Foto: STA

GAZA > V nočnem zračnem napadu Izraela na jugu Gaze je bilo ubitih pet Palestincev. Njihova trupla so odkrili na območju vzhodno od mesta Han Junis. S tem je število mrtvih v 12 dneh najnovejšega nasilja med Izraelom in Hamasom naraslo na 312.

V zračnih napadih pa je bilo danes ubitih še 11 Palestincev. Eden od napadov v Han Junisu je pred mošejo zahteval življenja sedmih ljudi, tri žrtve pa so bile iz iste družine. Med mrtvimi je bila tudi ženska. Kmalu zatem so bili v treh ločenih napadih v Beit Hanunu na severu, Deiru al Balahu v osrednji Gazi ter v še enem v Han Junisu ubiti trije ljudje. Še kasneje pa je bil v Han Junisu ubit 28-letnik.

Po navedbah palestinskih reševalnih služb je bilo že v petek ubitih najmanj 63 ljudi, ranjenih pa več kot 200. Vsi mrtvi naj bi bili civilisti.

ZadnjI vojaški napad Izraela je najbolj krvav konflikt v Gazi od leta 2009. Izrael je v četrtek po več dnevih zračnih napadov sprožil še kopensko ofenzivo, s katero želi predvsem uničiti mrežo čezmejnih predorov Hamasa. Izrael je od začetka ofenziv utrpel dve smrtni žrtvi - enega civilista in enega vojaka.

STA


Najbolj brano