Umrl italijanski kralj čokolade Michele Ferrero

V Monte Carlu je v soboto popoldne po daljši bolezni umrl italijanski tovarnar Michele Ferrero. Star je bil 89 let. Očeta znanega lešnikovo-čokoladnega namaza Nutella bodo po navedbah italijanskih medijev pokopali v njegovem rojstnem kraju Alba, kjer je tudi sedež živilskega koncerna Ferrero, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po daljši bolezni je umrl italijanski tovarnar Michele Ferrero.
Po daljši bolezni je umrl italijanski tovarnar Michele Ferrero.  

MONTE CARLO, RIM > Michele Ferrero je bil najbogatejši proizvajalec sladkarij na svetu ter z okoli 20 milijardami evrov premoženja po podatkih ameriške revije Forbes tudi najbogatejši Italijan.

Michele Ferrero velja za očeta Nutelle. Osnove recepta za namaz je izdelal že njegov oče Pietro, ki je želel znižati stroške proizvodnje namaza in je zato čokoladi dodal lešnike. Sin je nato recept dodelal, prvi lonček Nutelle pa so izdelali leta 1964 v Albi.

Danes skupina Ferrero v 11 tovarnah po vsem svetu na leto proizvede okoli 365.000 ton slavnega namaza, ki ga prodajajo v 160 državah. Znanih je še več sladkarij te skupine, kot so čokolade in jajčka Kinder ter čokoladni bonboni Ferrero Rocher in Mon Cheri. Skupina zaposluje skoraj 25.000 ljudi in ustvari več kot osem milijard evrov prometa letno. Izvršni direktor skupine je sin Giovanni Ferrero, ki koncern vodi od smrti brata Pietra v letu 2011.

Sožalje ob smrti tovarnarja je že izrazil novi italijanski predsednik Sergio Mattarella, ki je Ferrera označil za dolga leta vodilnega v italijanski industriji po zaslugi njegovih inovativnih izdelkov.

STA


Najbolj brano