Uboj žirafe vzbudil nov val ogorčenja

Po odstrelu priljubljenega in zaščitenega leva Cecila, ki ga je v Zimbabveju v začetku julija z lokom in puščico ubil ameriški zobozdravnik Walter Palmer, ljudi po svetu sedaj razburja nova živalska trofeja iz Južne Afrike. Gre za staro žirafo, ki jo je ubila Američanka Sabrina Corgatelli, fotografije pa je objavila na svojem facebook profilu.

Američanka Sabrina Corgatelli je ubila žirafo in  fotografije  
objavila na svojem facebook profilu.
Američanka Sabrina Corgatelli je ubila žirafo in fotografije objavila na svojem facebook profilu. 

WASHINGTON > Sabrina Corgatelli je že pred tem na eni od ameriških televizij pojasnjevala, da lovce vsi dojemajo kot hladnokrvne morilce, poroča nemška tiskovna agencija dpa. “Vsi menijo, da smo brezsrčni lovci. A z živaljo obstaja povezanost in le zato, ker jih lovimo, še ne pomeni, da jih ne spoštujemo,” je povedala.

Ob tem je dodala, da so žirafe nevarne živali, ki lahko nekoga zelo hitro resno poškodujejo. Na svojem facebook profilu pa je še zapisala, da je že v Bibliji zapisano, da je vsako živo bitje hrana.

Medtem je vse več letalskih družb napovedalo, da ne bodo več prevažale živalskih trofej. Za tak korak so se odločile letalske družbe Delta in American Airlines, pa tudi United Airlines, Air Canada, Emirates in South African Airways, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

STA


Najbolj brano