Twitter išče rešitev v odpuščanjih

Glavni izvršni direktor sporočilne platforme Twitter Jack Dorsey je v pismu 4100 zaposlenim sporočil, da jih bo 336 med njimi kmalu ostalo brez službe, kar naj bi podjetju omogočilo hitrejšo rast. Twitter v devetih letih obstoja še ni ustvaril četrtletnega dobička, rast števila novih uporabnikov pa zaostaja za konkurenco.

Od 4100 zaposlenih pri Twitterju jih bo 336  kmalu ostalo brez 
službe, kar naj bi podjetju omogočilo hitrejšo rast.
Od 4100 zaposlenih pri Twitterju jih bo 336 kmalu ostalo brez službe, kar naj bi podjetju omogočilo hitrejšo rast. 

SAN FRANCISCO > Twitter zagotavlja, da napoved odpuščanj ni napoved novega slabega poslovnega četrtletja, saj naj bi bili prihodki v letošnjem tretjem četrtletju enaki ali pa večji kot tisti v tretjem četrtletju lani.

Nekateri analitiki v ZDA napoved odpuščanj razumejo kot obupno potezo vodstva ladje, ki tone, vendar pa na Wall Streetu napovedi odpuščanj radi slišijo in delnice družbe so se v torek podražile za 99 centov na 29,74 dolarja.

Twitter je v zadnjih dveh letih podvojil število zaposlenih. A največji problem je, da je za veliko ljudi pač prezapletena zadeva in se jim ne ljubi ukvarjati z njim, če imajo na voljo veliko drugih bolj preprostih platform za komunikacije. To priznava tudi Jack Dorsey.

Odpuščanja bodo Twitter stala med deset do 20 milijonov dolarjev za odpravnine ter med pet do 15 milijonov dolarjev za stroške reorganizacije.

STA


Najbolj brano