Turško letalo zaradi grožnje z bombo preusmerjeno v Kanado

Letalo turške letalske družbe Turkish Airlines na poti iz New Yorka v Istanbul je bilo zaradi bombne grožnje preusmerjeno v Kanado. Kot je sporočila tamkajšnja policija, je letalo z 256 potniki in člani posadke varno pristalo na letališču v Halifaxu.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

OTTAWA > Kanadska policija je na Twitterju sporočila, da preiskuje izvor grožnje in poskuša identificirati odgovorno osebo oz. osebe.

Oblasti so anonimno grožnjo z bombo prejele ob 22.50 po krajevnem času (ob 3.50 po srednjeevropskem času), ko je turški airbus A330 že poletel z newyorškega letališča John F. Kennedy. Letalo je nato pristalo v Halifaxu nekaj pred 1.00 po krajevnem času.

Kot je sporočila policija, je evakuacija potnikov potekala gladko, letalo in prtljago pa so nato preiskali s policijskimi psi.

To je bila že tretja grožnja z bombo na letalih po terorističnih napadih v Parizu, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi. Minuli teden sta bili zaradi grožnje z bombo preusmerjeni dve letali francoske letalske družbe Air France na letu iz ZDA v Pariz. Letali sta varno pristali v Halifaxu oz. Salt Lake Cityju, bomb pa niso našli.

STA


Najbolj brano