Tudi na nemški televiziji zagata z lotom

Nemški televiziji ZDF se je v soboto pripetila neljuba napaka, ki je voditeljico novičarske oddaje heute journal za krajši čas vrgla iz tira. Ko je Gundula Gause želela prebrati zadnjo izžrebano kombinacijo lota, se je na zaslonu prikazala kombinacija prejšnjega, sredinega žrebanja, medtem ko je imela sama na listku zapisano pravo.

Fotografija je simbolična. Foto: Susana Vera
Fotografija je simbolična. Foto: Susana Vera

MAINZ > "Zmagovalne številke lota tokrat so: 4, 7... Ne, ne, torej te, ki so tukaj, ja, to pa je ena reč," se je zmedla Gausejeva, ko je prebirala prave, na svojem listku napisane številke. Nato je začela brate tiste na ekranu, a kmalu ugotovila, da gre za sredine, torej napačne številke.

Gledalcem je voditeljica zatem sporočila, da si morajo prave številke ogledati na spletni strani in teletekstu ZDF. "Tam so prave številke," je dejala legendarna voditeljica, ki je že 22 let obraz oddaje heute journal.

Tudi njenega sovoditelja Clausa Kleberja je zadeva z lotom malce pretresla in ob koncu oddaje se je od gledalcev poslovil z besedami: "Danes so bile predvsem številke glede vremena in loto številke brez garancije. Prosimo vas za opravičilo," je dejal.

Vse skupaj pa v Nemčiji ni zakuhalo škandala, kakršnega je prejšnji teden sprožilo žrebanje lota v Srbiji, ko se je peta številka kombinacije naprej pojavila na ekranu, šele nato pa so kroglico potegnili iz loterijskega bobna. Krivdo za vse skupaj je po uvedbi preiskave prevzel grafik srbske televizije.

STA


Najbolj brano