Tudi Srbija razmišlja o ograji na meji

Srbija razmišlja, da bi nenadzorovan pritok migrantov zmanjšala tudi s postavitvijo preprek na meji z Bolgarijo in Makedonijo. Srbski minister za delo in socialne zadeve Aleksandar Vulin je napovedal, da bo o tem še danes govoril s premierjem Aleksandrom Vučićem.

Srbija razmišlja o ograji na meji, ki bi zmanjšala nenadzorovan 
pritok migrantov iz Bolgarije in Makedonije.  Foto: Andraž Gombač
Srbija razmišlja o ograji na meji, ki bi zmanjšala nenadzorovan pritok migrantov iz Bolgarije in Makedonije.  Foto: Andraž Gombač

BEOGRAD > Aleksandar Vulin je dejal, da bo vladi predlagal konkretnejše ukrepe za zmanjšanje nenadzorovanega pritoka migrantov v Srbijo, saj je med njimi vse več takšnih, ki od doma odhajajo iz ekonomskih razlogov.

Dejal je, da je čas, da premierju predlaga določene drastične ukrepe glede na to, da se je struktura migrantov spremenila. Med njimi je namreč vse večje število ekonomskih migrantov. “Imamo vojsko in policijo na mejah, morda pa so tudi ograje in postavljanje določenih ovir ena od rešitev za zmanjšanje števila migrantov,” je menil Vulin.

Poudaril je, da Srbija ne more biti država, v katero bodo migranti vstopili, iz nje pa ne bodo mogli oditi. “Ekonomski migranti ne morejo nikamor v Evropi, torej ne morejo ostati niti v Srbiji,” je sporočil.

“Naše zmogljivosti so blizu skrajne meje, migranti ostajajo bistveno dlje kot prej in njihova struktura se je bistveno spremenila,” je opozoril srbski minister. Med migranti je po njegovih besedah vse manj beguncev, ki bežijo pred vojno, in vse več ekonomskih migrantov iz držav, v katerih ni vojne, je pa revščina, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

STA


Najbolj brano