Tržaški projekt: družine, ki nastanijo begunca, dobijo po 400 evrov na mesec

V Trstu naj bi po Parmi in Torinu konec novembra zaživel projekt sprejema beguncev, ki predvideva, da bi družina, ki bi se odločila za sprejem enega begunca v svoje gospodinjstvo, prejela 400 evrov na mesec, poroča Il Piccolo.

Fotografija je simbolična. Foto: Vesna Humar
Fotografija je simbolična. Foto: Vesna Humar

TRST > V projektu sodelujejo tržaška občina in prefektura, Karitas in ICS (italijansko solidarnostno združenje). Poimenovali so ga Gostoljubje je v Trstu doma in je namenjen vsem Tržačanom, ki so pripravljeni sprejeti največ dva begunca v svoj dom. Družina, ki bi se odločila za sprejem begunca v svoje gospodinjstvo, bi prejela 400 evrov na mesec.

Nekaj več kot deset družin je že izrazilo pripravljenost za sprejem beguncev. Družine, ki bi se odločile za sodelovanje v tem projektu, bodo spremjali delavci Karitasa in ICS. Ti bodo zagotavljali zdravstvene storitve, jezikovne tečaje ...

Namen projekta je čimprejšnja vključitev beguncev v italijansko okolje. Begunec naj bi bil v prvi fazi pri družini nastanjen šest mesecev, nato bi lahko bivanje podaljšali še za šest mesecev, dodaja Il Piccolo.

Projekt naj bi že imel pozitivne učinke v drugih italijanskih mestih, kot sta Parma in Torino.

Spletno uredništvo


Najbolj brano