Tržaški hipodrom: dva jezdeca poškodovana, konj mrtev

Včeraj popoldne je bilo v tržaškem hipodromu zelo dramatično. Dva jezdeca sta se poškodovala, eden od konjev pa je umrl, poroča Il Piccolo.

Včeraj popoldne je bilo v tržaškem hipodromu zelo dramatično. Dva jezdeca sta se poškodovala, eden od konjev pa 
je umrl. Foto: Wikipedia
Včeraj popoldne je bilo v tržaškem hipodromu zelo dramatično. Dva jezdeca sta se poškodovala, eden od konjev pa je umrl. Foto: Wikipedia

TRST > Na sporedu je bilo tekmovanje Tris nazionale, ki je sicer vsak dan v drugem hipodromu. Na startu je bilo enajst tekmovalcev s svojimi konji, pet v prvi vrsti, šest pa v drugi. Medtem ko so se ob startu razvrščevali tekmovalci iz prve vrste, je jezdec Luca Talpo izgubil nadzor nad svojim konjem Ontheroad Again. Ta se je poganal proti konju Spirit Pizzu, ki je bil na zunanjem delu. Spirit Pizz je padel in pri tem vrgel v zrak svojega jezdeca Roberta Scuoppa. Čezenj so zdirjali vsi konji iz druge skupine. Tudi konj Ramira Cof je vrgel s hrbta svojega jezdeca Alessandra Fonteja.

Sodniki so takoj ustavili tekmo, na prizorišče je prišla ekipa Rdečega križa. Konja, ki sta s hrbtov vrgla svoja jezdeca, sta začela dirjati vsak v nasprotnih smereh. Po nekaj krogih sta se oplazila, nato pa še križala, pri čemer jo je zelo hudo skupil Spirit Pizz. Konj je bil hudo poškodovan, veterinar ga je uspaval.

Fonte je vstal in utrpel le nekaj udarnin, Scuoppo, ki so ga odpeljali v bolnišnico Katinara, pa je, kot se je izvedelo kasneje, utrpel močan udarec v hrbet, morda pa tudi zlom vretenca. Konj Spirit Pizz je umrl.

Za Luco Talpa so komisarji tekme izreklu 40 dni diskvalifikacije, napotili pa so ga tudi k disciplinski komisiji v Rim, poroča Il Piccolo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano