Trumpova privrženca pretepla nezakonitega priseljenca

Izjave vodilnega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa o nezakonitih priseljencih v ZDA so začele rojevati sadove, saj sta v sredo v Bostonu dva njegova privrženca surovo pretepla brezdomca in na koncu nanj še urinirala. Po aretaciji sta policistom povedala, da ima Trump prav, da je potrebno vse te ljudi deportirati.

Izjave vodilnega republikanskega predsedniškega kandidata 
Donalda Trumpa o nezakonitih priseljencih v ZDA so začele 
rojevati sadove, saj sta v sredo v Bostonu dva njegova 
privrženca surovo pretepla brezdomca in na koncu nanj še 
urinirala.
Izjave vodilnega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa o nezakonitih priseljencih v ZDA so začele rojevati sadove, saj sta v sredo v Bostonu dva njegova privrženca surovo pretepla brezdomca in na koncu nanj še urinirala. 

NEW YORK > Ko so Donalda Trumpa vprašali o tem, je odgovoril, da so njegovi privrženci pač strastni. “Ljudje, ki mi sledijo, so zelo strastni. Radi imajo to državo in želijo, da spet postane velika,” je dejal Trump.

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa ni več le medijski cirkus, ampak začenja dobivati resne posledice. Brata iz Bostona sta brezdomnega nezakonitega priseljenca premlatila s kovinskim drogom, mu razbila nos in prsni koš ter roki. Na koncu sta se na reveža še olajšala. Trump je ob razglasitvi predsedniške kampanje dejal, da so nezakoniti priseljenci iz Mehike kriminalci in posiljevalci in od teh izjav ne odstopa.

Trumpove izjave, ki so mu doslej zagotovile največjo naklonjenost republikanskih volilcev med vsemi kandidati te stranke, povzročajo posledice tudi pri drugih, ki so mu stopili na žulj. Voditeljica televizije Fox Megyn Kelly, ki ga je izzvala glede preteklih izjav o ženskah kot debelih prasicah, dobiva grožnje s smrtjo in zdaj hodi naokrog s telesnimi stražarji.

V četrtek so se pritožili tudi odvetniki vojaka Boweja Berghdala, ki ga je predsednik ZDA Barack Obama leta 2014 odkupil od talibanov v zameno za nekaj ujetnikov iz Guantanama. Berghdala so ugrabili v Afganistanu, ko je zapustil svojo enoto in je bil v ujetništvu pet let. Trump ga je označil za umazanega in gnilega izdajalca ter na zborovanju v New Hampshiru namignil, da bi ga bilo treba ustreliti ali obesiti.

Njegovi odvetniki trdijo, da Berghdal ni obtožen izdaje, ampak le dezerterstva, Trumpove izjave pa ogrožajo njegovo pravico do poštenega sojenja.

STA


Najbolj brano