Trump bo kot prvo tujo voditeljico sprejel britansko premierko

Novi ameriški predsednik Donald Trump bo v petek sprejel britansko premierko Thereso May, kar bo njegovo prvo srečanje s kakim tujim voditeljem, odkar je prevzel položaj, je potrdil tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer. 31. januarja pa bo Trumpa obiskal mehiški predsednik Enrique Pena Nieto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 Foto: STA
Foto: STA

WASHINGTON > Theresa May je Donaldu Trumpu, ki je kot ameriški predsednik zaprisegel v petek, čestitala in dejala, da meni, da Trump razume pomen vojaške zveze Nato, čeprav je brez časom dejal, da je severnoatlantsko zavezništvo “zastarelo”.

“Samozavestno verjamem, da bodo ZDA prepoznale pomen sodelovanja, ki ga ima Evropa, pri zagotavljanju kolektivne obrambe in varnosti,” je povedala Mayeva.

Trump je z Mayevo govoril v petek, na dan svoje inavguracije. Takrat je poklical tudi kanadskega premierja Justina Trudeauja in mehiškega predsednika Enriqueja Pena Nieta.

Spicer je napovedall, da se bosta Trump in Nieto sešla 31. januarja, govorila naj bi o trgovini, migracijah in varnosti. V sobotnem telefonskem pogovoru je mehiški predsednik izpostavil pomen dvostranskih odnosov in ZDA ponudil odprt dialog, navaja dpa.

STA


Najbolj brano