Tretji napadalec iz tunizijskega muzeja na begu

Tunizijski predsednik Beji Caid Essebsi je danes razkril, da je v sredinem terorističnem napadu na muzej Bardo v Tunisu, v katerem je umrlo 21 ljudi, poleg dveh ubitih napadalcev sodelovala še tretja oseba, ki je na begu. "Zagotovo so bili trije," je dejal za francosko televizijo Itele in radijsko postajo Europe 1.

Med žrtvami napada so bili tudi potniki s potniške ladje Costa Fascinosa.
Med žrtvami napada so bili tudi potniki s potniške ladje Costa Fascinosa. 

TUNIS > "Dva sta bila ubita, a obstaja še eden, ki je sedaj na begu," je dejal predsednik in napovedal: "Kakor koli, daleč ne bo prišel."

Moški so v napadu na muzej ubili 21 ljudi, od tega 20 tujih turistov in tunizijskega policista.

Gre za prve informacije, da so bili napadalci trije. Preostala dva, ki sta bila v posredovanju varnostnih sil ubita, sta že bila identificirana.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna džihadistična skupina Islamska država.

"Prišlo je do napak", kar pomeni, da "policija in obveščevalna služba nista bili dovolj sistematični, da bi zagotovili varnost muzeja," je v intervjuju za revijo Paris Match dejal Essebsi.

Podpredsednik tunizijskega parlamenta Abdelfattah Mourou je že v petek dejal, da sta bila varnostnika, ki naj bi varovala muzej in bližnji parlament, v času napada na kavi.

Med žrtvami so bili štirje Italijani, po trije Japonci in Francozi, dva Španca, Kolumbijec in avstralski Kolumbijec, Britanka, Belgijka, trije Poljaki in Rus.

STA


Najbolj brano