Tožilstvo za Schettina zahteva 26 let zapora

Na sojenju kapitanu luksuzne ladje Costa Concordia Francescu Schettinu v italijanskem Grossetu je danes tožilstvo ob zaključku sklepne besede zanj zahtevalo 26 let in tri mesece zapora. Sodbe v primeru brodoloma, v katerem je pred tremi leti umrlo 32 ljudi, ni pričakovati pred 9. februarjem.

Na sojenju kapitanu luksuzne ladje Costa Concordia Francescu Schettinu v italijanskem Grossetu je  tožilstvo zanj zahtevalo 26 let in tri mesece zapora.
Na sojenju kapitanu luksuzne ladje Costa Concordia Francescu Schettinu v italijanskem Grossetu je tožilstvo zanj zahtevalo 26 let in tri mesece zapora. 

RIM > Tožilka Maria Navarra je danes ob zaključku tridnevne sklepne besede poudarila, da to ni pretirana kazen. Obtoženec, ki so ga mediji označili za Kapitana Strahopetca, je namreč po njenih besedah kriv večkratnega uboja, povzročitve brodoloma in zapustitve ladje, preden so bili vsi potniki na varnem. Doslej so pričakovali zahtevo po največ 25 letih zapora.

Tožilstvo je v sklepni besedi naštelo niz napak, ki jih je storil 54-letni Francesco Schettino, edini obtoženi v primeru. Kapitan danes ni bil navzoč na sodišču. Sojenje se bo ta teden nadaljevalo s sklepno besedo odvetnikov sotožnikov, prihodnji teden pa bo na vrsti obramba. V tednu, ki bo sledil, naj bi bila znana sodba.

Luksuzna potniška ladja je 13. januarja 2012 z več kot 4200 ljudmi na krovu pred toskanskim otokom Giglio nasedla na čereh in se prevrnila, pri čemer je umrlo 32 ljudi.

STA


Najbolj brano