Thaci zaradi protestov na Kosovu v sredo ne bo prišel v Slovenijo

Za sredo predvideni obisk podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Kosova Hashima Thacija je zaradi stopnjevanja protestov na Kosovu prestavljen, so danes sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva. Dodali so, da nov datum obiska še ni določen.

Za sredo predvideni obisk podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Kosova Hashima Thacija je zaradi stopnjevanja protestov na Kosovu prestavljen, so danes sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva. Foto: Wikipedia
Za sredo predvideni obisk podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Kosova Hashima Thacija je zaradi stopnjevanja protestov na Kosovu prestavljen, so danes sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva. Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Hashim Thaci bi se v sredo na delovnem obisku v Sloveniji srečal z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, sprejeli pa bi ga tudi predsednik republike Borut Pahor, premier Miro Cerar in predsednik DZ Milan Brglez. Zunanja ministra bi ob robu obiska podpisala sporazum o gospodarskem sodelovanju med državama.

Obisk Thacija so odpovedali, potem ko je danes na protivladnih protestih v Prištini prišlo do spopadov s policisti, v katerih je bilo ranjenih 32 ljudi, od tega 20 policistov. Proteste je organiziralo opozicijsko gibanje Samoopredelitev, ki zaradi žalitve kosovskih Albancev zahteva odstop srbskega ministra v kosovski vladi Aleksandra Jablanovića, zahteva pa tudi preoblikovanje rudarskega kombinata Trepča v javno podjetje.

STA


Najbolj brano