Švedsko univerzo zaprli zaradi grožnje s pokolom

Drugo največjo univerzo na Švedskem v mestu Lund so danes za ves dan zaprli zaradi anonimne grožnje s strelskim pokolom, poročajo tamkajšnji mediji.

Drugo največjo univerzo na Švedskem v mestu Lund so 
danes za ves dan zaprli zaradi anonimne grožnje s strelskim 
pokolom. Foto: Vir: Wikipedia
Drugo največjo univerzo na Švedskem v mestu Lund so danes za ves dan zaprli zaradi anonimne grožnje s strelskim pokolom. Foto: Vir: Wikipedia

STOCKHOLM > “Zaradi anonimne grožnje univerzi in njenim študentom preko aplikacije Jodel, ki jo je policija vzela zelo resno, bo univerza danes zaprta za vse študente in osebje v vseh kampusih,” je na spletni strani sporočila univerza v Lundu.

Mobilna aplikacija Jodel omogoča študentom anonimno komuniciranje z drugimi študenti na isti univerzi.

Po poročanju švedskih medijev je eden od uporabnikov aplikacije objavil naslednje sporočilo: “Če ste v Lundu, jutri ne pojdite na univerzo. Glejte novice jutri zjutraj.”

Besedilo je zelo podobno sporočilu, objavljenem na spletnem forumu 4chan, pred streljanjem na kolidžu Umpqua v ameriški zvezni državi Oregon, kjer je 26-letnik 1. oktobra ubil devet ljudi, nato pa sodil še sebi. Preiskovalci niso potrdili, da sta bila avtor sporočila in morilec ista oseba.

Policija v Lundu je sporočila, da preiskuje, kdo stoji za grožnjo. V sporočilu so zapisali, da so zbrali nekaj tehničnih informacij, ki jih bodo preučili.

STA


Najbolj brano