Fenerbahče po strelih na njihov avtobus zahteva prekinitev turške lige

Turški nogometni klub Fenerbahče po strelih na njihov avtobus zahteva prekinitev turške lige. V soboto zvečer so streljali na avtobus nogometašev Fenerbahčeja, pri tem pa je bil ranjen voznik, ki so ga morali prepeljati v bolnišnico.

Stadion nogometne ekipe  Fenerbahçe v Istanbulu. Foto: Wikipedia
Stadion nogometne ekipe Fenerbahçe v Istanbulu. Foto: Wikipedia

ISTANBUL > Igralci so se vračali z gostovanja, na katerem so s 5:1 ugnali Caykur Rizespor in prevzeli vodstvo na lestvici.

Pri prevozu na letališče, od koder so odšli v Istanbul, so se oglasili streli in ranili voznika, ki pa je ohranil prisebnost in preprečil, da bi vozilo zdrvelo s cestišča. Njegovo življenje ni ogroženo, člani ekipe, ki so jih na istanbulskem letališču pozdravili navijači, pa niso bili poškodovani. Klubski podpredsednik Mahmut Uslu je dejal, da je bil voznik ranjen v obraz in da so očitno “skušali namerno povzročiti nesrečo, v kateri bi bili igralci mrtvi.”.

“Mislimo, da dokler ne bodo našli krivce in in rešili primera, ki bo zadovoljil Fenerbahče in javno mnenje, ligaško tekmovanje ne more potekati... Najti krivce in jih kaznovati pa je v vitalnem interesu Fenerbahčeja,” so med drugim zapisali na spletni strani kluba.

“Ocenjujemo, da je šlo za strele iz puške. Prezgodaj je še za kakšne zaključke, toda to je bil gotovo dogodek, ki se ne bi smel zgoditi,” je dejal guverner turške regije Trabzon Abdulcelil Oz, kjer se je incident zgodil. Napad so že obsodili vsi najvidnejši predstavniki športa in politike na čelu s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, ki je pristaš Fenerbahčeja.

STA


Najbolj brano