Število žrtev potresa na Kitajskem naraslo na 410

V potresu, ki je v nedeljo z magnitudo 6,1 stresel jugozahod Kitajske, je po najnovejših podatkih življenje izgubilo več kot 400 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prizadetemu območju sedaj grozijo še poplave.

V potresu, ki je v nedeljo z magnitudo 6,1 stresel jugozahod Kitajske, je po najnovejših podatkih življenje izgubilo več kot 400 ljudi Foto: STA
V potresu, ki je v nedeljo z magnitudo 6,1 stresel jugozahod Kitajske, je po najnovejših podatkih življenje izgubilo več kot 400 ljudi Foto: STA

PEKING > Potres je prizadel okrožje Ludian, ki se nahaja na območju okoli mesta Zhaotong v pokrajini Yunnan. Žarišče potresa je bilo blizu tega mesta, po zadnjih podatkih je sledilo še 12 popotresnih sunkov.

Potres je uničil okoli 80.000 domov in jih resno poškodoval še 124.000. Po navedbah kitajske televizije je bil to najmočnejši potres v pokrajini Yunnan v zadnjih 14 letih. Območje je stresel ob 16.30 po lokalnem času (10.30 po srednjeevropskem).

Po potresu nekaterim krajem grozijo še poplave. Eno od rek je namreč po tresenju tal zasul zemeljski plaz, zaradi česar je po obilnih padavinah nastal jez, ki zdaj grozi, da bo poplavil regijo.

Na prizadeto območje so oblasti napotile več kot 18.000 reševalcev. “Z vsakim rešenim življenjem, bo ena vesela družina več,” je dejal kitajski premier Li Keqiang. Napovedal je, da bodo svojci žrtev poplav prejeli dobrih 2300 evrov odškodnine.

STA


Najbolj brano