Starejša tatica kolesa v Zagrebu je bila igralka (video)

Posnetek nadzorne kamere, na katerem je bila starejša gospa med krajo kolesa pred lokalom v Novem Zagrebu, je bil narejen za potrebe satiričnega portala News bar, poročajo hrvaški mediji. News bar je namreč objavil nov posnetek, na katerem je lastnik kolesa "tatico" prijel, konča pa se z oglasom za eno od zavarovalnic.

Posnetek nadzorne kamere, na katerem je bila starejša 
gospa med krajo kolesa pred lokalom v Novem Zagrebu, je bil 
narejen za potrebe satiričnega portala News bar. Foto: Vir: Youtube
Posnetek nadzorne kamere, na katerem je bila starejša gospa med krajo kolesa pred lokalom v Novem Zagrebu, je bil narejen za potrebe satiričnega portala News bar. Foto: Vir: Youtube

ZAGREB > Moški, ki se je predstavil kot Goran Šimecki, je v začetku tedna hrvaškim medijem ponudil posnetek in trdil, da dokazuje, je njegovo gorsko kolo ukradla starejša gospa, medtem ko je bil na popoldanski kavi. Na posnetku nadzorne kamere lokala je videti starejšo gospo, ki se je ustavila pri kolesu, uničila ključavnico in ga odpeljala.

Video so objavili nekateri vodilni spletni portali na Hrvaškem, kot je index.hr, pa tudi Jutarnji list in komercialna televizija RTL na svojih portalih. Hrvaški mediji so objavili tudi poziv bralcem, naj pomagajo vrniti kolo pravemu lastniku. Včeraj so o tem poročali tudi v osrednji informativni oddaji na Pop TV.

Televizija RTL je v ponedeljek objavila celo prispevek, v katerem je njihov reporter z žago poskusil prežagati ključavnico na svojem kolesu sredi belega dne blizu glavne železniške postaje v Zagrebu, da bi videli odzive ljudi. Na glavi je imel kapuco in očala, a je žagal približno deset minut, preden so ga ustavili nekateri mimoidoči.

Kot so dodali v prispevku, so lani hrvaški policiji prijavili več kot 1400 tatvin koles, uspešno pa so rešili 380 primerov.

Krajo koles na Hrvaškem pogosto ujamejo nadzorne kamere, posnetke pa objavljajo tudi na družbenih omrežjih, kjer lastniki prosijo za pomoč.

K večji previdnosti poziva tudi hrvaški sindikat kolesarjev, nekatere zavarovalnice pa ponujajo posebno zavarovanje koles v primeru kraje.

STA


Najbolj brano