Središče Kabula pretresla velika bombna eksplozija

Središče afganistanske prestolnice Kabul je danes zvečer po lokalnem času pretresla velika in močna eksplozija avtomobila bombe. Temu je sledilo streljanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Število morebitnih žrtev za zdaj še ni znano. Madrid je medtem zanikal, da bi bilo tarča napada špansko veleposlaništvo.

Kabul Foto: Wikipedia
Kabul Foto: Wikipedia

KABUL > Do eksplozije je prišlo v okrožju Šerpur, v katerem ima sedež več tujih nevladnih organizacij, tam pa stanujejo tudi številni vladni veljaki, navaja AFP. Tam se nahaja tudi špansko veleposlaništvo.

Sprva so špansko zunanje ministrstvo in kabulska policija sporočili, da je tarča napada špansko veleposlaništvo, nato pa je španski premier Mariano Rajoy to zanikal in dejal, da je šlo za napad na hotele blizu veleposlaništva in da je bil pri tem lažje ranjen španski policist.

Talibanski uporniki so prevzeli odgovornost za napad, a so po pisanju AFP zatrdili, da je bil tarča hotel, kjer bivajo tujci. Po poročanju britanskega BBC so dejali, da so njihovi borci vstopili v hotel, potem ko so pred njim razstrelili avtomobil bombo.

Več ranjenih so pripeljali v bolnišnico. Afganistanski varnostni viri so povedali, da v napadu sodeluje sedem talibanov. Po navedbah prič streljanje še poteka.

Talibani sicer stopnjujejo napade proti vladnimi ciljem in proti predstavnikom tujih držav. Ta teden so izvedli tudi odmeven napad na letališče v Kandaharju na jugu Afganistana, ki je trajal kar 27 ur. Na koncu so našteli več kot 50 mrtvih, med njimi tudi ženske in otroke.

STA


Najbolj brano