Srbski mediji: Srbija obveščena, da bosta Slovenija in Avstrija zaprli meje

Srbija je bila obveščena, da bosta Slovenija in Avstrija zaprli svoje meje za begunce, je včeraj poročala srbska televizija RTS. Slovenske oblasti so zanikale informacijo, da bi naša država zapirala meje.

Srbija je bila obveščena, da bosta Slovenija in Avstrija zaprli 
svoje meje za begunce, je včeraj  poročala srbska televizija 
RTS.  Foto: STA
Srbija je bila obveščena, da bosta Slovenija in Avstrija zaprli svoje meje za begunce, je včeraj poročala srbska televizija RTS.  Foto: STA

LJUBLJANA > Poročanje srbske televizije so zanikali tako v kabinetu predsednika vlade kot v uradu vlade za komuniciranje (Ukom) ter na notranjem in zunanjem ministrstvu. Kot so sporočili z generalne policijske uprave, Slovenija ne zapira meja, v sodelovanju s sosednjimi državami pa sproti sprejemajo ukrepe za uravnavanje migrantskega toka glede na razpoložljive kapacitete in glede na to, koliko tujcev lahko sprejmejo in koliko jih lahko oddajo. “Ti ukrepi ne pomenijo zapiranja meja,” so poudarili.

Na Ukomu so povedali, da je Slovenija danes zavrnila en vlak z begunci iz Hrvaške, ker ima zasedene vse zmogljivosti, Avstrija pa upočasnjuje sprejem. Na notranjem ministrstvu pa so pojasnili, da je Avstrija sprejela nekaj manj beguncev, zato je slovenska stran prosila hrvaško, naj en vlak z begunci pošlje kasneje.

Srbska televizija je včeraj poročala, da je bila Srbija na podlagi dogovora držav članic schengenskega območja obveščena, da bosta Slovenija in Avstrija zaprli svoje meje. O zaprtju meje naj bi razmišljala tudi Hrvaška, to pa je včeraj napovedala tudi Makedonija, je še poročal RTS.

STA


Najbolj brano