Srbska policija na meji s Hrvaško ustavila skupino migrantov

Več deset migrantov in beguncev, večinoma iz Afganistana in Pakistana, je danes poskusilo vstopiti na Hrvaško mimo mejnega prihoda, a so jih še pred hrvaško mejo ustavili srbski policisti. Približno 130 migrantov in beguncev je več dni potovalo iz Beograda, na mejo pa so prispeli v nedeljo zvečer. Mrzlo noč so preživeli na odprtem.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

ZAGREB > Srbski policisti so ob srbsko-hrvaški meji nedaleč Šida ogradili prostor, v katerem je bila skupina državljanov Afganistana in Pakistana. Ograjo so migranti potem poskusili zrušiti, a so jih srbski policisti po prerivanju uspeli ustaviti, je poročala regionalna televizija N1.

Zatem so nekateri poskusili vstopiti na Hrvaško prek njiv, a so jih tudi tem prestregli srbski policisti. Prepeljali so jih nazaj v prostor na odprtem, kjer so preživeli noč.

Srbska stran je ljudem ponudila, naj se vrnejo v Beograd, a so zaenkrat odločeni, da bi vstopili na Hrvaško in nadaljevali pot proti Italiji in Franciji. N1 še izpostavlja, da je stanje “napeto”.

Hrvaška policija je tudi razporedila policijske enota na svoji strani meje. Zatrjujejo, da ne bodo dovolili vstopa v državo mimo mejnih prehodov.

STA


Najbolj brano