Spolno nadlegovanje priznal tudi Louis C.K.

Ameriški komik Louis C.K. je v petek priznal, da so vse obtožbe petih žensk o njegovem neprimernem spolnem obnašanju resnične in se za to opravičuje. Komik nobene ni napadel, ampak se je pred njimi samozadovoljeval.

Ameriški komik Louis C.K. je v petek priznal, da so vse 
obtožbe petih žensk o njegovem neprimernem spolnem 
obnašanju resnične in se za to opravičuje. Foto: Vir: Wikipedia
Ameriški komik Louis C.K. je v petek priznal, da so vse obtožbe petih žensk o njegovem neprimernem spolnem obnašanju resnične in se za to opravičuje. Foto: Vir: Wikipedia

NEW YORK > Zgodbo o njegovih izpadih je v četrtek objavil časopis New York Times, Louis C.K. pa se je opravičil ženskam ter sodelavcem v projektih, pri katerih sodeluje ali je sodeloval. Med drugim je priznal, da je ženskam povzročil bolečino in si ne more oprostiti za neodgovorno obnašanje.

Tako kot ostale slavne igralce, ki so se soočili s podobnimi obtožbami, ga že zapuščajo delodajalci. Louis C.K. tako ne bo doživel objave svojega novega filma I Love You Daddy, ker je distributer The Orchard to odpovedal, komika so črtali s seznama sodelujočih na dobrodelni prireditvi televizije HBO Noč premnogih zvezd, njegove oddaje pa umikajo s seznamov ameriških televizij. Netflix je odpovedal delo na seriji njegovih komičnih nastopov.

Ob vsej poplavi obtožb o spolnih napadih in neprimernem obnašanju jo je doslej najbolj poceni odnesel predsednik ZDA Donald Trump, ki je celo zmagal na volitvah po objavi posnetka, na katerem se hvali, da lahko zato, ker je slaven, z ženskami počne, kar se mu zdi.

Podobno usodo kot Louis C.K. doživlja nekdanji igralec serije OpravljivkaEd Westwick, ki se sooča z obtožbo posilstva, nekdanji igralec serije UrgencaAnthony Edwards trdi, da ga je pred 22 leti kot 12-letnega posilil režiser Gary Goddard, igralec Jeremy Piven pa zavrača obtožbe o spolnih nadlegovanjih in napadih.

Brez službe sta ostala urednika revije The New Republic in javnega medija NPR, samostojni novinar Ben Ryan izdajatelja revije Rolling StoneJanna Wennerja obtožuje, da mu je ponujal delo v zameno za spolne odnose, igralka Jenny McCarthy trdi, da jo je nadlegoval igralec Steven Seagal.

STA


Najbolj brano