Španski trg v Rimu zaprli za promet

Zgodovinski trg ob vznožju znamenitih Španskih stopnic v Rimu so mestne oblasti v ponedeljek zaprle za promet. To je bil eden izmed načrtovanih ukrepov za uvajanje novih peš con in posledično čistejšega zraka v italijanski prestolnici.

Zgodovinski trg ob vznožju znamenitih Španskih stopnic v Rimu so mestne oblasti v ponedeljek zaprle za promet Foto: Wikipedia
Zgodovinski trg ob vznožju znamenitih Španskih stopnic v Rimu so mestne oblasti v ponedeljek zaprle za promet Foto: Wikipedia

RIM > Prehod do trga so zaprli policisti, kazen za vsakogar, ki pelje čez trg ali parkira ob Španskih stopnicah, ki so bile v baročnem stilu zgrajene v 18. stoletju, pa je 80 evrov.

Poteza bo najbolj prizadela taksiste, ki so se zaradi turistov ob trgu množično razvrščali. Dejali so, da bodo tako zgrešili veliko mimoidočih turistov in hotelskih gostov.

Odločitev, da se prostor omeji le na pešce, kolesa in reševalna vozila, sledi lanskim omejitvam prometa, ko so mestne oblasti za promet zaprle območje okoli rimskega Koloseja in po ulici Via dei Fori Imperiali.

STA


Najbolj brano