Sosedi s preverjenim receptom: silvestrovanje “made in Trst”

Tržaška občinska uprava se je pri izboru programa za najdaljšo noč v letu odločila ponovno za lanski recept - “silvestrovanje made in Trst”, piše Il Piccolo. Na Velikem trgu bosta tržaški zasedbi Brazos Black Suit Trio in Cindy & The Rock History poskrbeli za glasbeno kuliso, opolnoči pa bo na vrsti tradicionalni ognjemet.

Utrinek iz lanskega silvestrovanja na Velikem  trgu. Foto: Vir: Il Piccolo
Utrinek iz lanskega silvestrovanja na Velikem trgu. Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > Tržaški župan Roberto Cosolini še ni potrdil svoje prisotnosti na novoletni zdravici, je pa za tržaški časnik Il Piccolo napovedal, da na Velikem trgu pričakuje od 10.000 do 15.000 ljudi.

V Trstu so zelo zaostrili režim glede pokanja petard. Ljubitelji pirotehnike bodo lahko to uporabljali le od 23.30 ure 31. decembra do 1. ure 1. januarja, in še ta je prepovedana v središču Trsta. Kršiteljem grozijo kazni od 25 do 150 evrov.

Že lani je koncept “silvestrovanja made in Trst” naletel na bučen odziv pri Tržačanih. Letos so za silvestrski program na občini odšteli 48.000 evrov. Glasbeni program se bo začel ob 22. uri, zaključil pa ob 2. uri. Zasedbo Brazos Black Suit Trio zanaša v rockabilly, swing in blues vode, Cindy & The Rock History pa se bodo sprehodili po glasbeni zgodovini zadnjih 50 let od Elvisa Presleyja do Rolling Stones, od Led Zeppelinov do AC/DC, pa vse do Bon Jovija, Metallice in Aerosmith.

Točno opolnoči bo nebo nad Trstom osvetlil ognjemet. Organizatorji obljubljajo tudi podvodno pirotehniko, ki bo še bolj spektakularna od običajne.

Spletno uredništvo


Najbolj brano