• Foto: Sta

Sneg povzroča težave v Avstriji, v Švici rekordno nizke temperature

četrtek, 20. april 2017, 12:26

Ponovni prihod zimskega vremena in sneg sta povzročila nemalo težav v Avstriji. V Švici so ponekod namerili rekordno nizke aprilske temperature vse od začetka merjenj v preteklem stoletju, poročajo tuje tiskovne agencije.

DUNAJ > Na območju Dunaja so se ponekod zaradi snega podrla drevesa, zaradi česar so morali zapreti številne ceste. Slabo jo je odnesla tudi avtomobilska pločevina, saj so zimske razmere na cestišču botrovale nemalo prometnim nesrečam.

Na Gradiščanskem in v Spodnji Avstriji je zaradi zimskih razmer več tisoč gospodinjstev ostalo brez električne energije. Gasilci so imeli zaradi poznega prihoda zime polne roke dela tudi na avstrijskem Štajerskem. Sneg je povzročil številne prometne nesreče, na območju Gradca je za dodatne težave poskrbela nevihta. V znanem romarskem središču Mariazell je zapadlo več kot pol metra snega.

V Švici so ponoči na najmanj šestih krajih namerili rekordno nizke temperature za mesec april. V kraju Arosa so tako namerili kar minus 12,8 stopinj Celzija. Vremenoslovci napovedujejo, da bi se lahko v prihajajoči noči živo srebro spustilo še niže.

STA


Povej naprej: