Slovenija pripravlja projekte

Predsednika vlad Hrvaške in Slovenije Zoran Milanović in Miro Cerar ter avstrijski kancler Werner Faymann so na včerajšnjem srečanju v Opatiji podprli investicijski načrt predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja.

Cerar, Milanović in Faymann med sprehodom po Opatiji. Foto: STA
Cerar, Milanović in Faymann med sprehodom po Opatiji. Foto: STA

OPATIJA > Predsednik slovenske vlade Miro Cerar je dejal, da je Junckerjev paket še nekoliko nejasen, zato je treba počakati, kakšne bodo njegove razsežnosti. “Pomembno je, da se vključimo. Slovenija pripravlja svoje projekte za paket, ki bodo v energetiki, prometu, infrastrukturi, varstvu okolja, podjetništvu, kulturi in na drugih področjih,” je dejal Cerar na skupni novinarski konferenci po srečanju.

Ocenil je, da je posebna vrednost načrta za Slovenijo v spodbujanju projektov z največjimi multiplikativnimi učinki za gospodarsko rast. Napovedal je, da bodo o konkretnih slovenskih projektih lahko govorili v naslednjih tednih.

Gostitelj srečanja, hrvaški premier Zoran Milanović, je dejal, da je treba izkoristiti ves denar, ki je na voljo v EU, in ne samo tistega, ki bo na voljo iz Junckerjevega načrta. NR


Najbolj brano