Slovenija bo za humanitarno pomoč za Sirijo namenila 60.000 evrov

Slovenija bo Mednarodnemu odboru Rdečega križa za nujno humanitarno pomoč za Sirijo namenila 60.000 evrov. Svoj prispevek bo napovedala na donatorski konferenci za Sirijo, ki bo v torek v Kuvajtu, so po današnji seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Humanitarne razmere v Siriji in sosednjih državah so izjemno težke.  Foto: Wikipedia
Humanitarne razmere v Siriji in sosednjih državah so izjemno težke.  Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Kuvajt bo donatorsko konferenco za Sirijo gostil tretje leto zapored. Srečanju, ki bo namenjeno najavi prispevkov za naslovitev aktualnih potreb, bo predsedoval generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon. Iz Slovenije se bo konference predvidoma udeležila slovenska veleposlanica v Egiptu Tatjana Miškova.

Humanitarne razmere v Siriji in sosednjih državah so izjemno težke. Več kot 12,2 milijona ljudi potrebuje takojšnjo pomoč, med njimi se jih 4,8 milijona nahaja na težko dosegljivih območjih, brez dostopa do vode, hrane in drugih življenjskih potrebščin.

V še posebej težkem položaju je več kot 7,6 milijona notranje razseljenih ljudi, ki so prisiljeni v večkratne selitve in so se zatekli v nevarna in neprimerna pribežališča, so še sporočili iz Ukoma.

STA


Najbolj brano