Slovenec naj bi se pošalil, Italijani v paniki

Slovenskega državljana, ki je v sredo zvečer z lažnim bombnim preplahom povzročil incident na rimskem letališču Fiumicino, so kazensko ovadili.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA, RIM > Na rimskem letališču Fiumicino so izpraznili letalo, potem ko naj bi potnik, 48-letni Slovenec, grozil z bombo. Po poročanju medijev naj bi eden od potnikov opazoval Slovenca, ki je imel v roki napravo. Slovenec, ki je bil videti zmeden, naj bi - domnevno v šali - dejal, da ima daljinski upravljalnik za bombo.

Potniki so nato o vsem obvestili kapitana letala, ki je poklical nadzorni stolp. Policija je letalo preusmerila na oddaljeno pristajalno stezo, kjer so slovenskega potnika, ki je zelo slabo govoril angleško, identificirali in pridržali, poročajo mediji. Moški se temu ni upiral. Letalo so preiskali, a bombe niso našli. Potnika je pridržala policija.

Lahko potrdimo, da je šlo za slovenskega državljana, so dopoldne sporočili z MZZ. Dodali so, da je moški trenutno v priporu, zoper njega bo najverjetneje izdan obtožni predlog, sicer pa so nadaljnji koraki odvisni od italijanskih organov.

Italijanski mediji poročajo, da bi lahko bil razlog za incident nesporazum.

Vseh 81 potnikov je noč preživelo v Rimu, kakih deset pa se jih je poti na Dunaj odpovedalo.

STA


Najbolj brano